Google, Yapay Zekalı Mesajlaşma Servisi Hazırlıyor
Facebook’un satın aldığı WhatsApp ve yine Facebook’un dahili mesajlaşma uygulaması Messenger, dünyanın en popüler anından mesajlaşmaları uygulamaları olmayı sürdürüyor. Bir zamanlar Microsoft’un MSN Messenger’ı veya Google’ın Hangout servisleri kendi ekosistemlerinden yararlanarak yüksek popüleriteye ulaşmış olsa da artık Facebook’un üstünlüğünü aşabilmek kolay değil.
Ancak Google yarışı bırakmış değil. İnternet devi şimdi yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni bir mesajlaşma servisi üzerinde çalışıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre, Google’ın geliştirdiği yapay zeka kullanıcıların sohbet uygulamasına sorular sorup cevap almasını sağlayacak. Bir anlamda, Apple’ın Siri’sine de benzeyecek olan uygulama sayesinde kullanıcılar Google arama uygulamasını kullanmak zorunda kalmadan mesajlaşma uygulaması içinden arama yapabilecekler.
Peki yapay zeka, mesajlaşma uygulamasında pratik olarak ne anlam ifade edecek?
Kullanıcılar, mesajlaşma uygulamasına basitçe, “bugünkü hava durumu nasıl olacak?” diye sorduklarında, bölgelerindeki hava durumu hakkında bilgi alabilecekler. Ancak bu özellik zaten Google’ın arama motorunda bulunuyor ve OK Google fonksiyonu ile bunu gerçekleştirmek çok kolay. Yine de mesajlaşma uygulaması içindeki yapay zeka, sadece internet üzerindeki verilere değil, kontaklarla ilgili detaylara da hakim olacak.
“Bugün kimlerle randevum var?” sorusuna, mesajlaşma uygulamanız, “Saat 14’te Necati Bey’le, saat 16’da ise X şirketinin yöneticileriyle görüşmenüz var,” cevabı gelebilecek. Ya da, ” X projesi hakkında kimlerle konuşmuştum?” sorusuna karşılık, mesaj kayıtlarında bu konu hakkında konuştuğunuz tüm insanların listesi karşınıza gelecek. Elbette bu işlemleri Google arama motoru ile gerçekleştirmek mümkün değil.
Google’ın yeni uygulamayı ne zaman kullanıcı karşısına çıkaracağı veya finale ulaştırıp ulaştırmayacağı da belli değil ancak bu amaçla Google’ın Telegram isminde bir Start-Up’ı satın aldığını ve yeni uzmanları bünyesine kattığını biliyoruz. Bakalım, arkasından nasıl bir uygulama çıkacak. Takipteyiz.